11. Tjedan psihologije u Gradskoj knjižnici Pakrac

Dragi naši, i ove godine naša se knjižnica u suradnji s “domaćim” psihologinjama zanimljivim aktivnostima uključuje u obilježavanje jedanaestog po redu Tjedna psihologije.

Tjedan psihologije po prvi put je organiziran 2008. godine u sklopu obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva, kad se velik broj psihologa odazvao i diljem Hrvatske u suradnji s različitim ustanovama pristupio organizaciji različitih aktivnosti kojima se pokazala širina uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice.

Ove godine, Nataša Major i Ivana Marin pripremile su vam zanimljiva predavanja i aktualne teme:

 

20.2. (utorak), 17 h  – POGLED U ZVIJEZDE – tko su daroviti? – Nataša Major, prof.psihologije – 

Koje pojedince smatramo darovitima ili genijima i po čemu su drugačiji? Pojam o kojem se često govori ali se možda ne zna zašto i kako su ti pojedinci takvima postali. Od darovite djece očekujemo odlične rezultate a češće dobivamo neobična ponašanja. Osigurava li darovitost sreću i uspjeh u životu? A što sa svima nama ostalima? Najavit ćemo još jedno zanimljivo druženje uz mozgalice za svakoga…

22.2. (četvrtak), 18 h – DRUŠTVENI EKSPERIMENT NAŠEG DOBA – Ivana Marin, mag.psych.

Iz mora tema socijalne psihologije, ovaj put se upecala ona o društvenim eksperimentima. Da dojam bude jači, pozabavit ćemo se najvećim live eksperimentom današnjeg doba: reality showovima. Zašto su gledani, zašto se ljudi odlučuju na ovakvu vrstu javnog izlaganja i kako su uopće nastali? Posegnut ćemo malo i u ne tako davnu prošlost te pretresti najpoznatije društvene eksperimente poput Stanfordskog zatvora i Millgramovog eksperimenta pokoravanja autoritetu. Želite li biti viđeni i doznati nešto vise o ljudskom ponašanju, ovaj edukativni eksperiment održat će se 22.veljače s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici Pakrac!

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content