“50 nijansi sive – siva zona književnosti?” – interaktivna tribina

Dragi naši, došlo je vrijeme da krenemo s projektom “Knjižnica bez granica” koji financira Zaklada Slagalica.
Dok se u majstorskim radionicama izrađuju kućice za knjige, mi krećemo s interaktivnim tribinama – po jednom u svakom mjesecu i tako do lipnja.
Prva tribina bavi se fenomenom koji je pogodio sve nas, htjeli ili ne htjeli.

Naime, prošlo je nepunih mjesec dana otkako je Christian Grey na filmskom platnu otopio led oko srdaca i zagolicao maštu mnogim ženama… Iako je film oživotvorio erotsku trilogiju spisateljice E.L. James, još uvijek se držimo one stare… knjiga je bolja od filma. Zašto je ova trilogija erotskog žanra (po mišljenjima mnogih – erotskog šunda) doživjela planetarnu popularnost? Zašto su žene diljem svijeta poludjele za Christianom Greyom kako bi otkrile tamnu stranu svoje seksualnosti?
O ovim i sličnim pitanjima raspravljat ćemo 30. ožujka u 18 sati kroz male ženske razgovore u ugodnoj atmosferi u Gradskoj knjižnici Pakrac. Psihologinja Ivana Mađaroši pozabavit će se fenomenom popularnosti ove trilogije te vas kroz zanimljive dijaloge uvesti u svijet ljudske seksualnosti. Kako bismo upotpunili doživljaj knjige i filma, osim ugodnog druženja, dočekat će vas prigodni rekviziti i afrodizijačka hrana.
Ovim putem napominjemo da je interaktivno druženje namijenjeno starijima od 18 godina, stoga, ne zaboravite sa sobom ponijeti i osobnu iskaznicu. 😉

 

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content