Tjedan psihologije

 

U sedmi po redu Tjedan psihologije, koji se obilježava u cijeloj Hrvatskoj, tradicionalno su se uključili i Pakračani koji su u Gradskoj knjižnici mogli sudjelovati u bogatom programu i poslušati zanimljiva predavanja.

Tako je 19.02. psihologinja Ivana Mađaroši održala predavanje na temu „Zaljubljeni mozak“, gdje je posjetiteljima pobliže objasnila koji se procesi odvijaju u ljudskom mozgu i tijelu kad je čovjek zaljubljen. U sklopu predavanja projiciran je i kratki dokumentarni film, nakon kojeg je Ivana u predavanju „Istražite svijet psihologije“ predstavila portal „Istraži me“ , za koji piše tekstove. Oba predavanja bila su odlično posjećena jer se uistinu tražila stolica više u prostoru čitaonice naše knjižnice.

Psihologinja Nataša Major 20.02. u 17 sati započela je Satom s psihologom, tijekom kojeg je posjetiteljima nudila preporuke za korištenje literature s područja psihologije, te odgovarala na pojedinačne upite, a u 18 sati održala je zanimljivo predavanje na temu „Emocionalna inteligencija“ koje je također napunilo prostor čitaonice i u kojem je objasnila kako emocionalnu inteligenciju čine nekognitivne sposobnosti, kompetencije i vještine koje utječu na sposobnost osobe da se nosi sa zahtjevima i pritiscima okoline.

Odlična posjećenost događanja u sklopu ovogodišnjeg Tjedna psihologije dala su nama u Gradskoj knjižnici poticaj da u suradnji s domaćim psihologinjama nastavimo organizirati slična predavanja.

 

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content