Književna večer s Ivanom Simić Bodrožić

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada Pakraca u organizaciji Gradske knjižnice Pakrac, a uz pokroviteljstvo Grada Pakraca, 24.ožujka održana je književna večer s nagrađivanom hrvatskom pjesnikinjom, prozaisticom i kolumnisticom Ivanom Simić Bodrožić.

Ivana Simić Bodrožić rođena je 1982.u Vukovaru, diplomirala kroatistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Zbirku poezije Prvi korak u tamu objavljuje 2005. i za nju dobiva nagradu Goran za mlade pjesnike te nagradu Matice Hrvatske, Kvirin, za najboljeg pjesnika do 35 godina. Poeziju objavljuje u raznim književnim časopisima te biva uvrštena u antologiju suvremene hrvatske poezije Utjeha kaosa Miroslava Mićanovića, kao najmlađa autorica. Pjesme su joj prevođena na razne europske jezike, a objavljen je i prijevod cjelovite zbirke na španjolskom jeziku.

Roman Hotel Zagorje izlazi 2010. godine i za njega dobiva nagradu Kiklop za prozno djelo godine. 2012. godine objavljuje zbirku poezije Prijelaz za divlje životinje, a 2013.godine knjigu kolumni Za što sam se spremna potući.

Ivana je u braku s, također književnikom, Romanom Simićem Bodrožićem, uz književnički, dijele još jedan poziv, onaj roditeljski, naime roditelji su Klari i Donatu.

Na ovoj književnoj večeri Ivana Simić Bodrožić osvojila je posjetitelje svojom neposrednošću, duhovitošću i šarmom, a saznali smo uistinu puno toga o njezinim književnim počecima, nagradama, ali i o životnom putu koji je velikim dijelom utkan u njezino književno stvaralaštvo. 

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content