MultiPak 2014.

Ovogodišnji MultiPak 2014. počeo je 16.05 i završio velikom hi-fi izložbom 23.,24. i 25.05. Projekcije zanimljivih filmova, radionice, predavanja, koncerti te naravno najveća regionalna izložba hi-fi opreme – sve ste to mogli ove godine doživjeti u našem gradu. MultiPak je projekt koji je nastao zajedničkom suradnjom Muzeja grada Pakraca, Gradske knjižnice Pakrac i Robertoshopa, a sve u želji da se posjetiteljima pruži sinergija dobrog zvuka ,slike i riječi.

Program MultiPaka 2014:

16. travnja, petak, 19.00h – Muzej grada Pakraca

Muzikofilija – predavanje Ivane Mađaroši, mag.psych

U potrazi za Sugar Manom – projekcija dokumentarnog filma

„U potrazi za Sugar Manom” dokumentarni je film, napravljen poput detektivskog s nekoliko iznenađujućih obrata. Što se dogodilo s američkim pjevačem Sixtom Rodriguezom, jedno vrijeme izuzetno popularnim, a onda zaboravljenim? Razne priče su kružile sve dok jedan novinar nije započeo svoju istragu te je tako nastao ovaj fascinantan dugometražni dokumentarac koji je dobio Oscara za najbolji dokumentarni film 2013. godine.

 

 

17. travnja, subota, 19.00h – Muzej grada Pakraca

Više od meda – projekcija dokumentarnog filma

Već petnaest godina cijele pčelinje zajednice misteriozno nestaju. Ne samo u Americi gdje je je nestala gotovo polovica košnica već i u Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj, Italiji i Grčkoj. Uzrok katastrofi je nepoznat, pčelari ih ne pronalaze uginule na tlu i ne pronalaze prirodnog neprijatelja. Upotrebom mikrokamera i dugotrajnog snimanja unutar košnica, približili smo se ponašanju pčela, više nego pčelar prostim. Dokumentarni hit koji je samo u Francuskoj pogledalo 130.000 gledatelja govori o pčelama, ali prije svega o nama samima, vraćajući se simbiotskoj Einsteinovoj poveznici: „Nestanu li pčele s planete, čovječanstvo će izumrijeti za 4 godine.”

 

 

18. travnja, nedjelja, 19.00h – Muzej grada Pakraca

Duh četrdeset pete – projekcija dokumentarnog filma

Dokumentarac koji strastveno govori o duhu jedinstva koji je hrabrio Britaniju tijekom rata i stvorio nadu u postojanje jednog boljeg, ujedinjenog društva.
1945. bila je presudna godina u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva. Jedinstvo koje je vodilo Britance kroz rat sjedinjeno s iskustvom tegobnog međuratnog vremena dovelo je do ideje o boljoj budućnosti. Stvorio se duh vremena gdje je svatko svakome pružao ruku. Redatelj Ken Loach koristio je izvorne filmske zapise dobivene iz arhiva diljem Kraljevstva uz zvučne snimke te nedavne intervjue kako bi stvorio širok politički i socijalni narativ. Duh četrdeset i pete nastoji rasvijetliti i proslaviti doba iznimnog zajedništva, utjecaj koji se godinama osjećao, a i danas bi se ponovo mogao osjetiti.

 

 

19. travnja, ponedjeljak, 18.00h – Gradska vijećnica Pakrac

Branko Trajkov Trak – Izgradnja zajednice ritmom, zvukom i tišinom

Ne samo bubnjarska radionica

Cilj ove radionice je na spontan i prirodan način polaznicima pružiti cjelovit uvid u ritam, glazbenu kreaciju i osobni zvučni doživljaj. Taj cilj ćemo postići raznim ritmički orijentiranim aktivnostima unutar bubnjarskog kruga, ritmičkim vježbama za opuštanje tijela i uma, stimuliranjem intuitivne reakcije i klasičnim vježbanjem glazbenih obrazaca.
Upoznat ćemo se sa instrumentima raznih svjetskih tradicija te zasvirati makedonske, afričke, južnoameričke ritmove, ali i komplicirane poliritmičke kombinacije istih.

20. travnja, utorak, 18.00h – Hrvatski dom

Jozo Hodak – Snimanje glazbe i glazbena produkcija – radionica

(obvezne prethodne prijave na jozz13@gmail.com ili 098 731016)

Radionica na kojoj će svi zainteresirani moći iz prve ruke vidjeti na koji način se stvara tonski zapis. Voditelj radionice Jozo Hodak će u glazbenom studiju prezentirati snimanje glazbe.
Za ovu radionicu potrebno se prethodno najaviti na navedene kontakte.

21. travnja, srijeda, 19.00h – Muzej grada Pakraca

Tihomir Petrović – Beatlesi izbliza – predavanje

Poznati glazbeni teoretičar Tihomir Petrović održati će predavanje na kojem će svim zainteresiranim posjetiteljima približiti skladbe grupe Beatles te otkriti tajnu po čemu su njihove skladbe vrijedne i vječne.

22. travnja,četvrtak, 19.00h – Muzej grada Pakraca

Sevdah – projekcija dokumentarnog filma

Dokumentarni film o dugo vremena zaboravljenom istoimenom glazbenom žanru koji je najviše vezan za Bosnu i Hercegovinu, a po svojoj atmosferi i tematici podsjeća na blues. Kompletnu priču o sevdahu redateljica Marina Andree priča kroz svoje uspomene na djetinjstvo i druženje s prerano preminulom pjevačicom i književnom urednicom Farah Tahirbegović, kojoj je ovaj film posvećen.

 

 

23. travnja, petak – Muzej grada Pakraca, Roberto shop, Hotel Pakrac

Hi-fi izložba, MultiPak

21.00h – Cinema caffe – Hrvatski dom

Javno snimanje koncerta 4 IN 3 PLUS 1 – Studio „Dim”

24. travnja, subota, 9.00-18.00h – Muzej grada Pakraca, Roberto shop, Hotel Pakrac

Hi-fi izložba, MultiPak

Prodaja polovne hi-fi opreme

Izložbeno prodajna manifestacija „Slavonska korpa” pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Požeško – Slavonske županije

Izložba „Tehnika u vremenu” – zgrada „Stare škole”, ulica Stjepana Radića – prostorije radio amaterskog kluba Pakrac

Izložba audio vizualne te informatičke tehnologije 20.stoljeća

Geocaching (www.geocaching.com)

Geocaching je spoj avanture i moderne tehnologije – GPS satelitske navigacije i interneta. Ova vrsta aktivnosti provodi se na otvorenom i može se opisati kao visokotehnološka potraga za skrivenim blagom. Ono što se od vas očekuje jest želja za boravkom u prirodi, smisao za avanturu i posjedovanje neke vrste GPS navigacijskog uređaja.

Cilj aktivnosti je otići u šetnju ili vožnju biciklom te pronaći skriveno blago, tj. spremnik (eng. cache). Spremnici koje tražite dolaze u različitim veličinama i oblicima i nijedan neće u potpunosti biti isti kao prethodni zbog lokacije i težine pronalaženja. Nakon što pronađete skriveni spremnik, vaš sljedeći zadatak je upisati se u knjižicu posjeta (eng. logbook), a vaš posjet također objaviti na službenoj stranici www.geocaching.com na koju se prethodno trebate prijaviti.

Trenutno u svijetu postoji 2.337.237 skrivenih aktivnih spremnika čiji je broj je stalnom porastu, a od toga je oko 2.000 skriveno širom Hrvatske. U Pakracu je također postavljen zavidan broj spremnika koje ćemo tražiti za vrijeme Multipak događanja. Okupljanje je zakazano za 10.00h. Svi koji žele uživati u šetnji, ali i upoznati grad i naučiti nešto novo pridružite nam se u ovoj zanimljivoj igri.

12.00h – Muzej grada Pakraca

otvorenje izložbe slika Ivice i Kristine Mareković

21.00h – Hotel Pakrac, koncerti

The Cookies

Muris Varajić

 

Link na fotogaleriju i reportažu o MultiPaku:

http://tooloud.co/multipak-2014-pakrac/

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content