Predstavljanje poezije i izložba fotografija – Damir i Marina De Zan

Naša knjižnica i ove se godine u uključuje u obilježavanje Dana grada Pakraca, a kako to učiniti bolje nego predstavljanjem jednog Pakračanina, doduše sa zagrebačkom adresom i karijerom.
Primarius, mr.sc. Damir De Zan, psihijatar i subspecijalist dječje i adolescentne psihijatrije, predstavit će nam svoju drugu stranu – poeziju koju piše i objavljuje od 2011.godine (zbirke “Odjeci intime”, “Dvije zelene mačke”, “Gnijezda u oku” i najnovija “Igra”). Posljednje dvije zbirke nastale su u suradnji sa suprugom Marinom, koja se pobrinula za likovnu opremu izdanja i to svojim fotografijama.
Najnovije priznanje Damirovoj poeziji dolazi iz Italije – naime, dvanaest njegovih pjesama uvršteno je u antologiju suvremene hrvatske poezije 2014. pod naslovom “E dopo di noi resta l’amore”, s predgovorom akademika Tonka Maroevića, a u uredništvu Marine Gatti Lipovac.
Upravo stoga odlučili smo se predstaviti vam Damirovu poeziju i Marinine fotografije, koje su neizostavni dio cijele priče, a posebnu notu dat će svojim sudjelovanjem članovi Zajednice Talijana Lipik koji će čitati poeziju na talijanskom jeziku.
Stoga, rezervirajte si subotu, 14. ožujka u 18 sati i vidimo se u gradskoj vijećnici u kompleksu Janković!

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content