Predstavljanje slikovnice i radionica-“I bila jednom jedna zemlja”

I ove godine Palijativni tim LiPa povodom Svjetskog dana zdravlja i Dana planeta zemlje organizira niz aktivnosti kojima želi skrenuti pažnju na dobra planeta Zemlje, kvalitetu okoliša i naš način življenja kroz projekt nazvan “Gea, oprosti”:
Jedna od ovogodišnjih aktivnosti održat će se i u našoj knjižnici – predstavljanje slikovnice “I bila jednom jedna zemlja” uz radionicu, koju će voditi autorica slikovnice Sanja Čižić, u četvrtak, 12.travnja u 17 sati.

Dođite i povedite svoje najmlađe!

O slikovnici:
Slikovnica I (bila) jednom jedna …Zemlja započinje buđenjem novog dana, gdje djeca trče veselo po plavoj travi. Škola je prepuna djece a pored škole je jezero sa divnim labudovima. U toj zemlji ljubav raste i svi se vole. Tamo nema straha. Nitko se tamo ne boji. Tamo nema boli.Tamo zna se kako se voli.
Djeca grade svatko svoj dom. Svaki je drugačiji i poseban. Izrađuju i raznovrsne slastice, smiono nastaju novi recepti. U toj zemlji čak ni životinje nisu drske. Janje zajedno sa lavom spava.
edan dan kao da tisuću godina ima. Ne postoji bol, niti suza tamo nema. Osim suza radosnica. Od tih suza nastaju dijamanti raznih boja i oblika. Djeca grade dvorac pravi od dijamanta.
Od osjećaja koja se rađaju u djeci nastaju prave pjesme, kojima slave svog Stvoritelja. Od umora zaspali su i počinju dječji snovi. Počinje jedan novi dan u tom danu. Jedan dječak sanja o tome kako leti kroz oblake. Djevojčica Klara rado pravi palačinke za sve. Izrađuju stroj za sokove od raznog voća, a netko onako jednostavno u maśti sanjari da postaje balerina, ili slikar pravi!. Maja izrađuje lutkice, a Loreta postaje prevoditeljica. Dok Sara uređuje čestitke za Božić da ih pošalje djedu i baki. Lana sanja da je postala prava veterinarka. U tom divnom dječjem svijetu sve je jednostavno i moguće. Na kraju dođe noć. Uz vatru skupila su se djeca da opet sanjaju svoje velike snove.A sutradan….biti će opet….druga neka Zemlja.

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content