Čitaonica četvrtkom – 1.2.2024.

ČITAONICA ČETVRTKOM – nastavljamo u 2024.!

Nakon kraće pauze nastavljamo ciklus naših druženja s kvalitetnim slikovnicama i pričama uz kreativne i edukativne aktivnosti – Čitaonicu četvrtkom!

Budući da smo kalendarski još u zimi, a imali smo priliku nedavno i doživjeti snijeg i pahulje, odlučili smo sutra čitaonicu posvetiti upravo pahuljama i snijegu, a to ćemo najbolje učiniti uz slikovnicu Pahuljasta (napisao: Zoran Vakula, ilustrirao: Nik Titanik, Naklada Vakula , 2022.). Riječ je o četvrtoj meteoslikovnici iz ciklusa Vremenastih priča, čiji je cilj educirati djecu i približiti im neke često spominjane meteorološke termine, kako bi kasnije bolje razumjela i imala koristi od meteoroloških informacija, posebice u ovo doba sve očitijih klimatskih promjena i globalnog zatopljenja.

Kao što joj i naziv kaže – tema Pahuljaste je snijeg – što je snijeg, kako nastaje, kojih sve vrsta snijega imamo, koje su pozitivne i negativne posljedice postojanja snijega, učestalost snijega na Božić u hrvatskim nizinama i planinama, najveće visine snježnog pokrivača u Hrvatskoj… O svemu ćemo tome nešto više čuti sutra, a nakon toga se zabaviti uz kreativnu aktivnost, rebuse, ispunjaljke i bojanke!

Vidimo se u knjižnici u 17 sati!

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content