Gostovanje Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije “Matko Peić” / 23.11.2023.

Poštovani,
čast nam je pozvati vas na predstavljanje rada Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije “Matko Peić”, 23.11. (četvrtak), s početkom u 18 sati, u Gradskoj knjižnici Pakrac.

O UDRUZI:

Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ osnovana je 14. svibnja 2014. godine iz potrebe za ujedinjenjem grupe građana sličnih ambicija prema poeziji, prozi i slikarstvu. Lik Matka Peića je nit vodilja koja već devetu godinu okuplja članove, profesionalce i amatere koji zajedno stvaraju; pišu i za odrasle i za djecu, te slikaju. Njihovi se radovi nalaze u brojnim zbirkama pjesama, romanima i igrokazima, te na samostalnim ili zajedničkim izložbama. U devet godina postojanja udruga „Matko Peić“ izdala je četiri zajedničke zbirke radova, a posljednja pod nazivom „Skitnje obojene ljubavlju“ posvećena je upravo Matku Peiću.

Svoj rad prikazan u navedenoj zbirci prikazat će na pjesničkoj večeri u našoj knjižnici, gdje ćete imati priliku čuti i upoznati članove Udruge: Miru Šulc, Mariju Iličić, Đurđu Crnković, Vericu Sinjaković, Davora Zakšeka, Slavicu Šperanda, Željku Rezo, Anu Neferović, Dragutina Kepića te Marinka Markotu. Predstavljanje rada Udruge i članova vodit će Melita Grgić, tajnica Udruge, dok će se za glazbenu podlogu ovom događanju pobrinuti ženska vokalna skupina Osnovne glazbene škole Pakrac, Aoide, uz voditeljicu Teu Silađi.

Vidimo se u knjižnici!

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content