Hrvoje Jurić: PUT SJEVERA – predstavljanje knjige i putopisno predavanje

Hrvoje Jurić u sklopu svoje turneje ne zaobilazi našu knjižnicu – u srijedu 11.10., od 18 h, u knjižnici vas glavom i šapama čekaju Hrvoje, Max i Ena kako bi predstavili jednu drugačiju, posebnu knjigu koja je ujedno i priča o putovanju ovog neobičnog čopora – putovanju u doslovnom smislu, ali i svemu onome što putovanje nosi i mijenja u putniku.

Nakon 45 dana putovanja električnim biciklom od Osla do Nordkappa Ena, Max i Hrvoje prešli su više od 2100 kilometara Norveške, po zimi! Na ekstremnim temperaturama, koje su
znale ići i ispod -40 Celzijusa dnevno su prelazili između 70 i 100 kilometara. Dok je Hrvoje biciklirao, Ena i Max nalazili su se u posebno opremljenoj prikolici. Od prelaska preko Skandinavskog gorja, prateći cestu kroz prekrasne fjordove pa sve do krajnjeg sjevera, omeđenog snijegom i ledom.
Za vrijeme putovanja preko Facebook stranice „Giant World Tour by Hrvoje Jurić“ preko 3 milijuna ljudi pratilo je objave, od čega je oko 400 000 direktno bilo uključeno kroz komentare i druge reakcije.
Svaki petak za vrijeme putovanja (sredina veljače – kraj ožujka) u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ objavljen je dvominutni video u kojem su prikazane dogodovštine ovog nesvakidašnjeg čopora.
O projektu je pisano u svim hrvatskim i regionalnim medijima, a BBC Balkan je napravio i kratak video.
Ovaj projekt nastavak je na putovanje oko svijeta, koje je Hrvoje realizirao 2019. godine i time neslužbeno postavio četiri Guinnessova rekorda.

Treba li vam bolja najava? Vidimo se u srijedu u knjižnici!

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content