“Ja influencer” – radionica / Dani medijske pismenosti 2021.

U organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te brojnih drugih partnera i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 19. do 25. travnja, s različitim aktivnostima i u tjednima prije i poslije, održat će se 4. Dani medijske pismenosti.

Cilj projekta je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti i osigurati što većem broju građana, posebice djece i mladih, prilike za učenje o medijima. Ove godine naglasak je na utjecaju medija na mentalno zdravlje djece i mladih, a a posebna pažnja pridaje se aktualnom problemu širenja dezinformacija i lažnih vijesti, utjecaju influencera te općenito razvoju vještina kritičkog sagledavanja medijskih sadržaja, kao i boljeg razumijevanja kako različiti mediji funkcioniraju.
U našoj knjižnici socijalna pedagoginja Katarina Ruškan Simić, odgojiteljica u Učenički dom Srednje škole Pakrac, održat će zanimljivu radionicu s predavanjem “Ja influencer”, za učenike viših razreda osnovne škole, u četvrtak, 29.travnja, s početkom u 18 sati, u prostoru naše knjižnice.
Sukladno epidemiološkim mjerama, broj mjesta je ograničen, pa stoga brzo s prijavama na mail:
📧knjiznica@pakrac.hr ili telefon:
☎️411-716

O čemu će biti riječ na ovoj radionici?
Kroz radionicu učenici će propitkivati važnost influencera u vlastitom životu, razmišljati o vrijednostima koje influenceri promiču, odgovoriti na pitanje što neku osobu čini utjecajnom, naučiti kritički analizirati fotografije koje influenceri objavljuju i kritički promišljati idealizirane objave influencera.

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content