Knjige liječe – biblioterapijske radionice za odrasle


Tjedan psihologije u punom je zamahu i učinilo nam se kako je to odlična prigoda za najavu naše nove aktivnosti, projekta koji financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a realiziramo ga upravo u suradnji s našom pakračkom psihologinjom, dragom Ivanom Marin!
Knjige liječe – biblioterapijske radionice za odrasle u Gradskoj knjižnici Pakrac naziv je ovog zajedničkog pothvata knjižničarske i psihološke profesije, a podrazumijeva pripremu i realizaciju biblioterapijskih radionica za odrasle korisnike knjižnice, jednom mjesečno, kroz stručno vođenje od strane psihologa i knjižničara.
U sjajnoj knjizi Ivane Bašić Biblioterapija i poetska terapija:priručnik za početnike pronašli smo teorijsko polazište za ovaj projekt, budući da između ostalog piše kako se “…biblioterapija razvila iz knjižničarske tradicija koja poznaje preporučivanje knjiga za pojedine probleme i brige.
Tu rečenicu potvrđujemo svakodnevno u svom neposrednom radu s korisnicima, no htjeli smo pomalo dublje zagrebati u priču o biblioterapiji i povezati se sa strukom koja će još bolje obraditi onu terapeutsko-terapijsku komponentu iz riječi biblioterapija – psiholozima. Sjajna suradnja koju godinama provodimo s psihologinjom Ivanom Marin, potvrđena na projektu Biblioterapija za djecu-predškolce, ovim novim ciklusom radionica za odrasle korisnike knjižnice ojačat će funkciju knjižnice kao mjesta koje aktivno i holistički promišlja pristup svojim korisnicima!
Pratite nas za sve daljnje i detaljnije informacije o ovom važnom i vrijednom projektu!

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content