Književno druženje – gošća: Marilena Dužman

U goste nam stiže Istrijanka koja je spojila naizgled nespojivo – diplomu Ekonomskog fakulteta i pisanje ljubavnih i crnohumornih romana!

Marilena Dužman diplomirana je ekonomistica, majka dvoje djece, koja živi i radi u Ližnjanu, malom mjestu na jugoistoku Istre. Do sada je objavila 9 romana, od kojih jednu crnohumornu priču Mrtav, a gladan dok su ostali naslovi ljubavni. Gdje mi je psihijatrica?, Opsidijan, Razgovori s ginekologom, Slobodan pad, Skriveno srce, Hladno srce i Haker čitatelji su jako dobro prihvatili.
Najnoviji, deveti, roman Momina knjiga recepata već se može pronaći na policama knjižara.

Aktivna je na društvenim mrežama, te rado odgovara na pitanja svojih pratitelja, od kojih većinu čine žene. Možete je pronaći na Facebook profilu Marilena Dužman i stranici Marilena Dužman/Autor, na Instagramu @marilenaduzman i LinkedInu.
Zbog korištenja čakavštine u pojedinim romanima zapažena je u Općini Ližnjan, koja joj je 2021. godine uručila nagradu za osobite uspjehe i postignuća u književnoj umjetnosti te promociji Ližnjana i ližnjanskog govora u svojim književnim djelima.
O njoj je napisan članak u godišnjaku Jurina i Franina za 2022.godinu.

O Marileninim romanima pisale su mnoge poznate book blogerice, a dala je na desetke intervjua za razne novine, portale i časopise i gostovala u brojnim knjižnicama diljem Hrvatske.
Marilena sama izdaje svoje naslove, a o njezinim planovima za budućnost, kao i romanima u pripremi, doznat ćete upravo u našoj knjižnici, u utorak, 17. svibnja od 19 sati.

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content