Kutinski glazbeni sindikat u Pakracu

Kažu mudri ljudi, treća sreća, pa idemo tu mudrost testirati u svakodnevnom životu 🙂Naime, Pakrac i Kutinski glazbeni sindikat imaju posebnu i nesvakidašnju vezu – elementarne i druge nepogode dosad su nam uskratile zadovoljstvo uživanja u njihovom posebnom zvuku, a uvjereni smo kako ništa neće spriječiti svirku planiranu za nadolazeću subotu, 25.6. upravo na našoj lijepoj novoj gradskoj šetnici u sklopu programa Pakračkog ljeta!
Inače, KGS svira pop i rock glazbu novije povijesti u kojim obradama zvukom dominiraju brač i harmonika rušeći predrasude u odnosu na uobičajene glazbene stilove u kojima se takvi instrumenti koriste. Želja je benda da se obradama kultnih, nekad alternativnih i možda manje „izlizanih“ pjesama napravi odmak od uobičajenih cover bendova i njihovog repertoara.
KGS se u svojoj kratkoj povijesti između ostalog može pohvaliti sa dva nastupa u Siscia jazz clubu gitarista Damira Kukuruzovića te nastupom na Europskom trgu u Zagrebu povodom obilježavanja Dana Europe i brojnim svirkama diljem lijepe nam Hrvatske.
A popis pjesama je samo rastao uz želju da se obradama na zabavan način približi povezanost različitih glazbenih pravaca te sličnost pojedinih pjesama s obzirom na zasićenost tržišta glazbenom proizvodnjom u ova dva stoljeća….a izvor s kojeg KGS crpi inspiraciju motivirajuće je neiscrpan….

Sindikalci su : Davorin Adamović – vokal, Neno Hadžihajdić – cajon, Davor Habazin – harmonika, Matija Krmek – gitara, Tomislav Đurkan – bas, Ena Sabolić – vokal, Oksana Skrypka – violina!

Dođite, bit će sjajno!

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content