Matej Perkov – putopisno-planinarsko predavanje

Već tradicionalno, na početku svake kalendarske godine, u goste nam stižu zanimljivi putopisci i putnici. Ovog puta, 6. veljače (srijeda) u 18 sati predstavit će nam se koprivnički planinar, visokogorac i putopisac Matej Perkov. On će održati predavanje o prvoj hrvatskoj ekspediciji “od mora do “vrha”, čiji je cilj bio upoznati ljepote Maroka, uspinjući se na najviši vrh sjeverne Afrike – Toubkal (4 167 m), startajući od obale Atlantskog oceana. U sklopu ekspedicije koja je trajala mjesec dana, ispenjano je još nekoliko izazovnih visokih vrhova u masivu centralnog gorja Atlas, a Perkov je posjetio i marokanska urbana središta Marakesh, romantičnu Casablancu i prijestolnicu Rabat.

Zanimljivo predavanje bit će popraćeno lijepim fotografijama kojima će vam se približiti šarenilo Maroka i ljepota najatraktivnije afričke planine koja razdvaja Mediteran i Saharu.

U sklopu predavanja Perkov će predstaviti i novu knjigu “Želim dotaknuti nebo : priče o planinskoj romantici”. Kako planine, planinarenje i romantika idu zajedno saznat ćete ako nam se pridružite 6. veljače u 18 sati!

Vidimo se 🙂

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content