Mjesec hrvatske knjige 2022. – Misli na sebe-čitaj!

/ MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2022. – Misli na sebe – čitaj! /
U subotu, 15.10. službeno započinje još jedan Mjesec hrvatske knjige – nacionalna manifestacija posvećenja knjizi i čitanju, koju po odluci Ministarstva kulture i medija organiziraju Knjižnice grada Zagreba.
Od 15.10. do 15.11. knjižnice, knjižare i nakladnici svojim raznovrsnim programima i aktivnostima pojačano promiču kulturu čitanja i knjigu kao neizostavne sastavnice osobnog razvoja svakog pojedinca, ali i društva u cjelini. Svake godine Programski odbor MHK bira središnju temu i vizualno rješenje – ovogodišnji MHK odvija se pod motom Misli na sebe – čitaj!, a tema manifestacije glasi Generacija K, čime se aludira na postojeće podjele generacija (generacija Y, generacija Z…), a stavlja naglasak na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu. Tom temom želi se skrenuti pozornost na prilagodbu knjižnica potrebama novih generacija, ali i ukazati na specifična obilježja današnjih mladih – mobitel u ruci, ekološka osviještenost, kao i osamljenost i zabrinutost – te istaknuti kako im knjižnica odnosno knjiga može pomoći.
Naša knjižnica uključuje se u MHK 2022. bogatim programom za sve generacije – čak 3 sjajna književna gostovanja, čitaonice i pričaonice, akcije, posjeti, natječaji – pregledajte program na plakatu, zabilježite si datume i dođite u knjižnicu!

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content