Multipak 2019.

Multipak 2019.

27.5. – 2.6.

27.5. , PONEDJELJAK

 

MINI MULTIPAK

Mini glazbena slušaonica, Muzej grada Pakraca, 10.00h

Od ove godine Multipak pokušavamo približiti i djeci kroz zaseban program nazvan Mini Multipak. Najmlađi će tako imati jedinstvenu priliku proći kroz nekoliko glazbenih slušaonica te pogledati neke od vrhunskih dječjih filmova. Pokušaj je ovo da djecu od malih nogu usmjerimo prema kvalitetnim kulturnim sadržajima koji sve češće ne pronalaze put do mlađih generacija.

„Glazba kao lijek“ – predstavljanje knjige, Joe Meixner, Osnovna glazbena škola, 18.00h

Pakrac svakim Multipakom iznova postaje  središte dobre glazbe i zvuka. Što je to glazbena terapija i što je to Pianodoktor, moći ćete saznati na ovom iznimnom predavanju Joea Meixnera. Iznimna nam je čast što ćemo ugostiti ovog vrhunskog stručnjaka koji dugi niz godina na svjetskim pozornicama, na najbolji mogući način promovira ljekovitost glazbe. Može li glazba zaista biti lijek, dođite, doživite i uvjerite se sami!

Dob: svi koji žele isprobati glazbenu terapiju

 

Gradska knjižnica Pakrac, 20.00 h

Projekcija dokumentarnog filma

THE BEATLES : EIGHT DAYS A WEEK, Ron Howard, SAD, 2016., 105 ‘, dokumentarni, glazbeni, biografski

Dobitnik dviju prestižnih nagrada Emmy, film „BEATLES : EIGHT DAYS A WEEK“ isječak je turnejskih godina (250 koncerata u razdoblju od 1963. do 1966. godine) benda koji je živio u konstantnom pokretu, od koncerta do koncerta, gužvajući se po hotelskim sobama, pišući nove pjesme u kombijima i izbacujući dva albuma godišnje. Poseban naglasak stavljen je na događaje oko njihovog koncerta na njujorškom „SheaStadiumu“, koji je održan 1965. godine ispred čak 55 tisuća ljudi. Lepeza intervjua, glazbe, arhivskih snimaka i priča vezanih uz fenomen Beatlesa, obožavanog benda koji je zauvijek obilježio svjetsku glazbenu scenu.

 

 28.5., UTORAK

MINI MULTIPAK

Projekcija filma za djecu, Gradska knjižnica Pakrac, 10.00 h

JA SAM WILLIAM, Jonas Elmer, Danska, 2017., 86′, igrani film za djecu

William nije imao mnogo sreće u životu. Nakon što je ostao bez roditelja, mora živjeti s ekscentričnim ujakom Nilsom koji je prevarant, i još gore – kockar. Williama počnu ucjenjivati školski nasilnici, a ujak se zaduži gangsterima koji hitno žele natrag svoj novac. Maleni William morat će spasiti situaciju i priskočiti ujaku u pomoć. Dinamična i simpatična komedija o dječaku koji mora pronaći vlastito mjesto u svijetu bez pomoći odraslih.

 

Bubnjarska radionica, Gradska knjižnica Pakrac, 17.00 h

Branko Trajkov -Trak više nije naš gost već prijatelj koji je sa svojom jedinstvenom bubnjarskom radionicom već nekoliko godina dio Multipaka. Svi koji su prošli kroz ovu radionicu, neovisno o svojoj dobi bili su bez iznimke oduševljeni i zaista je šteta ne iskoristiti priliku i ne bubnjati bar jednom s Trakom. Stoga i ove godine samo za vas Trak ponovno dolazi u Pakrac. Dođite, osjetite ritam, bubnjajte s ovim vrhunskim bubnjarem i saznajte zašto su njegove radionice tako tražene!

Dob: 10-105

voditelj: Branko Trajkov-Trak

 

Gradska knjižnica Pakrac, 20.00 h

Projekcija dokumentarnog filma

FREE SOLO, Elizabeth Chai Vasarhelyi, Jimmy Chin, SAD, 2018., 100′, dokumentarni film, Oscar za najbolji dokumentarni film 2018. godine

Prava filmska poslastica na Multipaku ove godine je i Free solo, uistinu poseban film o kojem se puno pričalo prošle i ove godine. Film je nagradila i Američka filmska akademija kao najbolji dokumentarac u 2018. Free solo prati Amerikanca Alexa Honnolda u pripremama za uspon na El Capitan, legendarnu stijenu visoku 900 metara koja se nalazi u Nacionalnom parku Yosemite i to u slobodnom penjanju, bez užadi ili bilo kakve sigurnosne opreme. Čak i uz sigurnosnu opremu, to je iznimno težak uspon, a da bi ga uspješno dovršio, potrebna mu je potpuna koncentracija. Pri tome sam Alex progovara o tome zašto se bavi solo penjanjem, o strahovima, obitelji…Ukratko – film koji se ne propušta!

 

 

 

29.5., SRIJEDA

MINI MULTIPAK

Mini glazbena slušaonica, Muzej grada Pakraca, 10.00h

 

 

Gradska knjižnica Pakrac, 20.00 h

Projekcija dokumentarnog filma

GLASNIJE OD ORUŽJA, Miroslav Sikavica, Hrvatska, 2017., 86 ‘, dokumentarni, glazbeni

Avioni, tenkovi, bombe, automatske puške, mediji i propaganda bili su oružja u Domovinskom ratu. Ipak, najglasnije bile su pjesme. Jedni su u njima opisivali košmar u kojem su se našli, a drugi su potvrđivali svoju političku lojalnost. Nacionalna radiotelevizija pjesmu je smatrala važnim oblikom političke borbe pa ih je naručivala, financirala, snimala i intenzivno emitirala. I dvadeset godina nakon završetka Domovinskog rata njegov soundtrack još uvijek izaziva pozornost i budi emocije.

 

30.5., ČETVRTAK

MINI MULTIPAK

Gradska knjižnica Pakrac, 10.00h

Projekcija filma za djecu

CRVENA KORNJAČA,redatelj Michael Dudok de Wit, 2016., 80′, animirani film, fantazija

Film bez dijaloga prati najvažnije životne faze jednog brodolomca koji završi na pustom tropskom otoku naseljenom samo kornjačama, rakovima i pticama. Mornar pokušava pobjeći s otoka pomoću improvizirane splavi. No, njegov pokušaj spriječi kornjača koja mu uništi sklepano plovilo. Unatoč tome, mornar uspijeva pronaći novi život na pustom otoku i to zahvaljujući čudnovatoj crvenoj kornjači.

 

Radionica stop animacije, Gradska knjižnica Pakrac, 17.00 h

Multipak je uvijek promovirao sinergiju glazbe i slike, a animacija predstavlja jednu od najboljih takvih sinergija. Stop animacija u današnje je vrijeme prilično jednostavan način izražavanja – sve što trebate su mobitel s fotoaparatom, aplikacija za stop animaciju, dobra ideja te malo vremena i strpljenja. Kako sve navedeno uobličiti u izvrstan animirani uradak, otkrit će vam likovna umjetnica Nikolina Zanetti.

Dob: djeca višeg uzrasta osnovne škole i oni stariji!

Voditeljica: Nikolina Zanetti

 

Gradska knjižnica Pakrac, 19.00 h

Predstavljanje knjige PANK PODUZETNICI, autor: Robert Posavec

Pank poduzetnici prva je hrvatska knjiga o društvenom poduzetništvu i borbi za humaniju ekonomiju koju bivši aktivisti uspješno vode na sjeveru Hrvatske već 15 godina. Priča je to o dvojici mladića koji su zajedno s prijateljima i suradnicima pokrenuli desetine inicijativa, proveli programe i projekte kojima su obuhvatili preko 100 000 korisnika te osnovali različita društvena poduzeća koja danas uspješno djeluju. Priča donosi niz događaja koji se nisu trebali dogoditi, ali koji vjerno i otvoreno govore o pogreškama do kojih može doći u poslovanju, posebno u upravljanju. Priča donosi i uspješne trenutke ponosa, a sve skupa pruža mnogo lekcija čitatelju. Pank poduzetnici knjiga je o poduzetništvu pisana literarnim stilom, zabavna, iskrena i prije svega poučna, a obuhvaća osnivanja i upravljanje različitim oblicima poduzeća, koja imaju snažan društveni utjecaj.

Dob: svi koji mogu sjediti u miru 45 minuta i poslušati ovu zanimljivu punk poduzetničku priču

 

Gradska knjižnica Pakrac, 20.00 h

MJESTA I LJUDI,Visages villages, J.R., Agnès Varda, Francuska, 2018., 94 min

Agnès Varda, jedna od predvodnica Francuskog novog vala i profesionalni fotograf i zidni slikar J.Rupuštaju se u poseban umjetnički projekt. Njih dvoje putuju Francuskom u posebnom kamiončiću opremljenom prenosivom kabinom za fotografiranje i ostalom opremom za print te fotografiraju razne ljude koje upoznaju tijekom svog putovanja. Puni inspiracije, kreiraju posebne velike fotografske murale individualaca, zajednica i mjesta kojima tako žele odati počast i priznanje. Putem će ova iskusna kinematografska veteranka i mladi umjetnički idealist uživati u svom neuobičajenom prijateljstvu dok razgovaraju i razotkrivaju svoje poglede na svijet na sebi jedinstven način. Film je nagradila publika filmskog festivala u Torontu i Cannes film festival, a nominiran je i za nagradu Oscar za najbolji dokumentarni film. 

 

 

 31.5., PETAK

Hi-fi izložba – svečano otvorenje, 15.00 h  – kompleks Janković

Glazbene slušaonice u prostoru Muzeja grada Pakraca, zgrade DPO u kompleksu Janković, Robertoshop

15.00 – 19.00 h

16.00 -17.30 h  – Koliko se slušamo? by1moment.hr, Gradska knjižnica Pakrac

Iskustvena radionica osobnog razvoja uz Points of You®

Executive coach Sonja Runkas predstavlja kreativnu i interaktivnu radionicu Points of You® na kojoj ćete pomoću kreativnog alata za osobni razvoj upoznati nove perspektive i dijelove sebe. Kartice se koriste u coaching procesima diljem svijeta, omogućavajući neočekivane uvide i razmišljanje izvan okvira, a za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo.

Zbog ograničenog broja sudionika, rezervirajte na vrijeme svoje mjesto na knjiznica@pakrac.hr

Voditeljica: Sonja Runkas

Dob: Odrasle osobe spremne na upoznavanje sebe

 

 

Kompleks Janković, 21.00 h

Koncert DETOUR

Jedan od najboljih pop bendova na našoj glazbenoj sceni – Detour, dolazi nam na Tour de Pakrac i to u godini u kojoj su osvojili dva Porina – onaj za najbolji pop album, te još jedan za najbolju vokalnu izvedbu s grupom. Svojom glazbom ispunit će i nadamo se rasplesati dvorište Janković jer ovaj koncert planiramo pod vedrim nebom i zvijezdama!  Ako nas nebo iznevjeri – koncert seli u Spahijski podrum!

Dob: sve dobne skupine željne dobre glazbe i plesa

 

 

 1.6., SUBOTA

Hi-fi izložba i glazbene slušaonice

Glazbene slušaonice u prostoru Muzeja grada Pakraca, bivše zgrade DPO u kompleksu Janković, Robertoshop

9.00 – 20.00h

 

Interaktivna glazbena radionica za djecu i odrasle, 10.00h -12.00h, Gradska vijećnica

Ove godine s ponosom najavljujemo i suradnju s novim audiofilskim labelom Pass the hat records koji predstavlja kreativni koncept interaktivnih glazbenih radionica za djecu svih uzrasta, ali i za odrasle. Od aktivnog slušanja glazbe, upoznavanja ritmova i istraživanja zvuka pa sve do skupnog muziciranja glazbene komunikacije i interakcije, jednostavnim jezikom prilagođenim svim uzrastima otkrit ćemo kako je jednostavno razumjeti glazbu i komunicirati u kolektivu. Radionica se sastoji od tri dijela od kojih svaki traje od 45-60 min, a teme su sljedeće – Glazbeni zapis prema osjećaju, Ritmovi i istraživanje zvuka-taktilni doticaj s glazbom te Ansambl i zvuk zajednice. Voditelji radionice su vrhunski majstori glazbe: saksofonist Marin Živković, bubnjar i perkusionist Borko Rupena te gitarist Luka Čapeta.

Završni dio radionice je koncert ovih vrhunskih glazbenika koji će se održati u Gradskoj vijećnici u 21.00h.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku za uživanje i stvaranje glazbe u društvu vrhunskih glazbenika!

Dob: 7-99

 

Završni koncert ( Luka Čapeta, Marin Živković, Borko Rupena), Gradska vijećnica, 21.00h

 

„3D printeri-tvornice na vašem stolu” – vol.2

prezentacija i izložba 3D modela

Voditelj: Goran Arbanas

 

DOBRO DVORIŠTE – kompleks Janković

Mali sajam domaćih autohtonih proizvoda, 10.00 – 18.00h

Ako želite isprobati prave organske domaće proizvode ili ponijeti autohtoni suvenir iz Pakraca, obiđite ovaj mali sajam u kompleksu Janković. Osjetite i okusite ono izvorno, domaće, što vam nudi naša mala, ali poduzetna sredina.

 

Dječji kutak, 10.00 – 19.00h

I ove vas godine u dvorištu kompleksa Janković čeka dječji kutak! Dječje knjige, igranje na otvorenom te kutak u kojem se djeca mogu zabaviti i opustiti dok odrasli raspravljaju o važnim temama nezaobilazni su dio i ovogodišnjeg Multipaka.

Dob: djeca i oni koji se takvima osjećaju

 

MultE-bike powered by Park prirode Papuk – UNESCO svjetski geopark, 10.00 – 19.00 h

Doživite drugačije iskustvo bicikliranja na vrhunskim e-biciklima PP Papuk-UNESCO svjetskog geoparka! Odredište će nam biti Planinarski dom Omanovac na 655 m nadmorske visine!

 

 Geocaching  event, 15.00 h

Potraga za cachevima, moderna inačica traganja za skrivenim blagom i ovaj put je sastavni dio Multipaka. Brižno pripreman Geocaching event i ovog puta će u Pakrac privući sve one željne avanture i  boravka na svježem zraku.

Dob: različita

 

Antistres zona uz čaj i yogu, Gradska vijećnica, 17.00 h

Opustite tijelo i um uz yogu i čaj – nakon što vas majstor čaja Đorđe Cvijić osvoji pričom i mirisima čaja, izdvojite vrijeme za radionicu pranayama – tehnike disanja iz yoga prakse uz instruktoricu yoge Stanislavu De Zan.

 

MultiIzlet, 11.00h

Ako ne volite hodati ni biciklirati, a ipak želite upoznati ovaj naš kraj onda je MultiIzlet kao stvoren za vas. Možete se voziti i razgledavati ljepote ovog kraja te posjetiti obližnji Lipik i Ergelu, a na samom kraju izleta popiti kavu u planinarskom domu Omanovac na nadmorskoj visini od 652m uživajući u prirodi i svježem zraku!

Dob: odrasli uz pratnju djece

 

Multigrah, 13.00h

Kako vam Multipak ne bi pao na prazan želudac i ove godine u suradnji s Udruženjem obrtnika Pakraca i Lipika pripremamo za sve posjetitelje, Multigrah. Ova visoko cijenjena nutritivna namirnica pokazala se kao izvrstan mamac za sve audiofilske gurmane koji nas posjećuju. Grah je besplatan za sve izlagače i posjetitelje, a uživo možete pratiti i cijeli postupak kuhanja ove delicije na otvorenom.

Dob: svi koji mogu jesti grah

 

 

2.6. NEDJELJA

9.00 – 14.00 h

Analogue Day

Hi-fi izložba i glazbene slušaonice

Glazbene slušaonice u prostoru: Muzeja grada Pakraca, bivša zgrada DPO u kompleksu Janković, Robertoshop

 

 

 

 

 

 

 

 

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content