Online NOĆ KNJIGE 2020. u Gradskoj knjižnici Pakrac

Dragi naši korisnici, ljubitelji knjiga, čitanja, kulture i druženja,

kao što svi već dobro znamo – protekli tjedni unijeli su velike promjene u sve aspekte naših života.
Između ostalog, knjižnice kao i druge kulturne ustanove, morale su sukladno Odluci Nacionalnog stožera, zaključati svoja vrata za korisnike i prestati obavljati usluge posudbe knjižne građe.
Svoju smo komunikaciju i usluge donekle uspjeli “preseliti” u virtualno okruženje, a slično ćemo pokušati učiniti i s ovogodišnjom Noći knjige.
Inače, Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja). Vizualno rješenje ovogodišnjih promo materijala izradio je dizajner Boris Kuk – a zaštitno lice je knjiški patuljak Čituljak – dežurno njurgalo, veseljak, komentator apsurda i podsjetnik na to zašto je upravo danas važno čitati. Premda imun na ljudske bolesti, na licu nosi masku, upozoravajući nas da kao knjiški junak dijeli sudbinu čovjeka.

Nažalost, ove se godine na Noći knjige nećemo  družiti u prostoru knjižnice, nećemo čestitati i zagrliti najvjernije i najvrijednije čitatelje i uručiti im zaslužene nagrade, nećemo uživo ćakulati s našim pakračkim spisateljem i filmskim ekspertom Danijelom Špelićem, nećemo ugostiti klince na još jednom Prespavancu u knjižnici…

Ali, što hoćemo? Hoćemo istim tim klincima pročitati priču i pokušati napraviti nešto kreativno zajedničkim snagama, hoćemo napraviti jedan zabavni nagradni kviz, hoćemo nagraditi NAJčitatelje, hoćemo chatati i porazgovarati s Danijelom Špelićem!

I sve to bez gnjavaže spremanja, frizura, traženja prigodnih odjevnih kombinacija za tu noć – pidžame su dress code, wi fi i internet veza su jedino što vam treba!

Pratite našu Facebook stranicu – sve obavijesti bit će na vrijeme objavljene!

Tipkamo se 🙂

 

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content