Pjesničkom riječju “Stop nasilju nad ženama”

Blog Pjesničkom riječju “Stop nasilju nad ženama” nastao je u studenom 2012. godine kad je skupina pjesnika entuzijasta riječima i poezijom izrazila potporu ženama žrtvama nasilja.

Budući da je cijela priča godinama rasla, povećavao se i broj uključenih koji su svojim stihovima i/ili glazbom progovarali o ovoj važnoj temi te se pokrenula i inicijativa organiziranja poetsko-glazbenih događanja u svim zainteresiranim mjestima upravo na dan 25.11. koji se obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

U našem gradu inicijativu pokreće sugrađanka Andrea Krejči, koja uz našu organizacijsku pomoć, okuplja žene koje pišu ili čitaju poeziju, upravo kako bismo sutra, poezijom dali doprinos ovoj važnoj inicijativi.
Poetska večer održat će se u četvrtak, 25.11., od 18 sati u prostoru Knjižnice, a stihove će čitati Mihajla Marčetić, Željka Uhitil, Andrea Krejči, Danela Vujanić, Mirsada Madžarević, Maja Anušić Dizdarević i Danijela Serdar.

Napominjemo kako je za ulazak u prostor Knjižnice potrebno predočiti COVID potvrdu, potvrdu o preboljenju ili važeći negativan test na COVID 19. Zbog ograničenog broja mjesta obvezna je najava dolaska na mail knjiznica@pakrac.hr ili telefon 411-716.

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content