Predstavljanje knjige ZELEN : manifest minimalizma, autorice Željke Klemenčić

“Ova vas knjiga želi nadahnuti da se hranite jednostavnije i bolje. Uglavnom biljnom hranom, i to najboljom mogućom: divljom, zelenom i živom. Bez obzira na to jesmo li mesojedi ili vegetarijanci, gotovo nitko od nas danas ne jede dovoljno zelenog lisnatog povrća. Uključivanje takve, mnogima najmanje privlačne hrane svjestan je, kognitivan proces oko kojega se vrijedi potruditi.(…)
Ova knjiga sadrži recepte, ali ona nije kuharica. Nema u njoj velikog kuhanja, ali ima velikih okusa i velikog užitka. Ona je prije – antikuharica. Tvrdi da uopće ne trebate znati kuhati da biste jeli dobro.”

Djelić je ovo uvodnog teksta kojim autorica Željka Klemenčić započinje knjigu “Zelen : manifest minimalizma”, knjigu koju je nazvala antikuharicom, napisanu u svojevrsnom partnerstvu i koautorstvu s Mariom Kučerom, jednim od najboljih hrvatskih fotografa i čovjekom koji je posvećen upravo bilježenju motiva iz prirode.Velika nam je čast što ćemo upravo Željku Klemenčić imati priliku ugostiti u našoj knjižnici i porazgovarati s njom o novoj knjizi, o prethodnim knjigama “Mrvica svaki dan” i “Sretno dijete koje jede sve”, o tome kako se i koliko mijenjala njezina životna filozofija i njezin odnos prema hrani, kako se nosi s nutricionističkim trendovima i preporukama i je li knjiga “Zelen” ustvari i manifest njezinog načina života.Predstavljanje Željkine knjige dio je projekta Povratak prirodi koji provodi Studio za jogu Chandra yoga Pakrac – projekta koji svojim aktivnostima želi osvijestiti kod svih nas upravo taj povratak prirodi na svim područjima – od hrane, preko svakodnevnih sitnica – i educirati nas kako napraviti pozitivne pomake u svojim životima.Ako smo vas zainteresirali, pridružite nam se u četvrtak, 11. svibnja u 19 sati u prostoru knjižnice i provedite ugodnu i zelenu večer u društvu Željke Klemenčić – dopustite da vas osvoji, kao što je osvojila i nas!
Još jedno malo iznenađenje priprema naš dugogodišnji prijatelj, Đorđe Cvijić, koji će svojim čajem upotpuniti cijelo događanje.
O autorici: Željka Klemenčić – mama, freelance novinarka, autorica kuharica i televizijsko lice. Čita, piše, kuha i hoda po šumama. Drži predavanja na temu zdrave prehrane djece. Prakticira ono što promovira. Rado putuje i snima na terenu. Dokumentaristica i minimalistica. Voli dobro jesti svaki dan, ali ne želi ostaviti život u kuhinji. Više od toga zanima je živjeti i osjećati se dobro u svojoj koži. Obožava sijati povrće i saditi voćke. Više od plodova rada voli samo plodove nerada: maslačke, modrikače, divlje jagode i šipak. 

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content