Pričom kroz Advent – 15.12.

🎄 Draga djeco, dragi roditelji, bake i djedovi – naše Čitaonice četvrtkom tijekom Adventa oblačimo u blagdansko ruho!

Predškolci, ali i oni malo stariji, pozvani ste ovo adventsko vrijeme (1.12., 8.12. i 15.12., od 17 do 18 sati) provesti u blagdanskom ozračju naše knjižnice uz najljepše božićne priče koje će vam zagrijati srca!

Nakon priča, kako je to kod nas uobičajeno – slijede kreativni zadaci, ali i mirisna božićna iznenađenja o kojima nećemo puno unaprijed jer kakva bi to onda iznenađenja bila!

Sutra vas očekuje posljednja adventska pričaonica, a provest ćemo ju u društvu Dashera (Matt Tavares, Planet Zoe, 2022.) – našeg favorita u izboru ovogodišnjih božićnih slikovnica!

Sigurno ste već čuli priču o crvenonosom sobu kojeg su jednog bijelog Badnjaka odabrali za vuču sanjki Djeda Božićnjaka. Vjerojatno ste čuli i za preostale sobove, njih osam. Možda čak znate i kako se zovu. Ali iznenadit ćete se kada vam otkrijem da nekoć davno Djedove saonice nisu vukli sobovi, nego jedan jedini konj, a zvao se Srebrenko. Nekoć davno Djed Božićnjak je nosio manje darova nego danas. Kako je vrijeme prolazilo, sve je više djece vjerovalo u čaroliju Božića, a Djedov je popis rastao i rastao. I sanjke su bile sve teže i teže. Djedica je znao da će prije ili poslije dobrom starom Srebrenku trebati pomoć.

Ovo je priča o jednoj obitelji sobova koja se neočekivano proslavila. A to se nikad ne bi dogodilo da nije bilo hrabre mlade sobice po imenu Dasher.

Vidimo se u knjižnici!

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content