Razgovarajmo o životu s druge strane ekrana / predavanje – radionica za roditelje

Naša knjižnica započinje s realizacijom projekta Sam svoj influencer, koji se financira sredstvima Agencije za elektroničke medije kao jedan od odobrenih projekata Javnog poziva za prijavu projekata i aktivnosti na temu poticanja medijske pismenosti u 2022. godini.

Projekt su osmislile i realiziraju Katarina Ruškan Simić i Ivana Širac, obje pakračke socijalne pedagoginje s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

O čemu je riječ? Kroz projekt Sam svoj influencer održat će se predavanja / radionice za roditelje učenika od 5. – 8. razreda OŠ, te radionice za djecu istog uzrasta vezane uz pravila lijepog ponašanja i komuniciranja na Internetu, zaštitu osobnih podataka, elektroničko nasilje, dezinformacije, prikriveno oglašavanje i temu koja nam je posebno važna – digitalne medije i njihov utjecaj na mentalno zdravlje naše djece. Osim predavanja i radionica, planirana je i priprema i tiskanje brošure Budi sam svoj influencer, te snimanje kratkog video-materijala na temu koju će izabrati sami učenici.

Prva aktivnost projekta upravo je predavanje / radionica za roditelje učenika 5. – 8. razreda, pod nazivom Razgovarajmo o životu s druge strane ekrana, a održat će se 12. travnja u 18 sati, u prostoru naše knjižnice.

Na predavanju / radionici govorit će se najviše o tome kakav utjecaj prekomjerna upotreba digitalnih uređaja ima na svakodnevno funkcioniranje djece i kako mi kao roditelji možemo učiniti neke promjene i djelovati preventivno u tom smjeru.

Vidimo se 12. travnja (utorak) u 18 sati u knjižnici!

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content