Koga stvorim bude živ – likovna radionica

Još jedna zanimljiva radionica stiže nam na ovogodišnje COOLturno ljeto, a odvija se u suradnji s Močvarnim laboratorijem iz Zagreba i sjajnim umjetnicima koji su dio projekta Kultura u akciji!

U goste nam 7.7. u 10 sati stižu Margareta Vidmar i Dražen Pavalić aka Esox Lucius Ido – umjetnički dvojac koji prema vlastitim riječima istražuje uporišta identiteta i ulogu umjetnosti kao iscjeliteljske, ludičke i socijalne, a sebe svrstavaju u autsajder scenu. O njihovom zanimljivom radu i životu snimljen je i dokumentarac “Putnici” u režiji Tine Šimurine (Grand Prix DORF, Vinkovci; Nagrada publike Dok’n’ritam festival, Beograd).

Ova radionica neobičnog naziva za svoj cilj ima upoznati polaznike s autorskom reciklažnom likovnom tehnikom oblikovanja papirom i selotejpom kojom se na jednostavan način mogu izraditi čvrsti, impozantni i raznovrsni objekti, skulpture i scenografije te osmišljavati ekološki, socijalni ili umjetnički projekti. Polaznici će biti uvedeni u ulogu umjetnika i vođeni kroz stvaralački proces od pronalaženja ideje do finalizacije pokretne skulpture kojoj će odrediti identitet i smisao. Za kraj će biti prezentiran socijalno umjetnički projekt “Putnici” koji koristi koncept pokretnih skulptura, s namjerom aktivacije mašte i poticanja ideja kako upotrijebiti naučeno za kreiranje osobnih projekata. Dobro došli su svi koji se vole igrati i žele naučiti nešto novo!

Draga djeco i mladi, pridružite nam se u četvrtak, 7.7. od 10 h u hladu muzejskog dvorišta na ovoj sjajnoj radionici!

Author: Knjiznica Pakrac

Share This Post On
Skip to content